Vassa sidor om knivar

Fakta om knivar och knivslipning hittar du på dessa sidor

Vi är inte bara duktiga på köksknivar, vi är även duktiga på andra typer av knivar. Här har vi samlat alla länkar till andra knivrelaterade sajter på nätet. Tycker du att det fattas en sida? Mejla oss så lägger vi till den.

Sajter som handlar om knivar, slipning, rakknivar, rakning, yxor med mera

Knivskolan.se drivs av självaste Knivprofessorn, här får du lära dig nästan allt möjligt om olika typer av knivar. Givetvis går Knivprofessorn genom materialkunskap så som blad- och skaftämnen. Ett register över kända och okända knivtillverkare hittar du också här. En knivskola på nätet fullspäckad med kunskap och fakta!

Raksidan.se är en sida som inte helt otippat handlar om just rakning. Fokus ligger på våtrakning, det vill säga traditionell rakning med rakkniv, rakborste och raktvål. Du hittar guider, tips, butiker som säljer raktillbehör med mera här.

Rakkniv.info är dedicerad till just rakknivar. Ämnet rakkniv är stort och omfattande. Här hittar du med andra ord allt och lite därtill som handlar om just rakknivar. Här får du också kunskap om hur du bäst slipar en rakkniv. Visste du att japanska slipstenar kallas för vattenbrynen?

Knivar.eu och Knivar.info är två informationssidor om knivar. Sidorna har lite olika inriktning. Här kan du läsa om exotiska och udda knivar samt olika knivmodeller, knivtillverkare, knivtyper och knivtillverkning. Blandad kompott av vass knivfakta.

Gillar du bruksknivar så som slöjdknivar och täljknivar? Då ska du kika in på Hantverkarknivar.nu, där hittar du mycket roligt om dessa knivmodeller. Lite otippat så skrivs det även om träkonst och träslöjd där. Du kan bland annat läsa mer om den kända träkonstnären Döderhultarn på denna sida.

Yxor.nu handlar givetvis om yxor. Här läser du om yxtillverkare och yxtillverkning. Yxmodeller och yxtyper. En icke så yxig sida med andra ord. Några artiklar handlar om knivar också.

Kockknivar.info, Köksknivar.info och Kockknivar.org är de ultimata källorna till skarp kunskap och fakta om och kring just kockknivar och köksknivar.