Skalknivar

Skalknivar för precisionskrävande uppgifter

Behöver du en smidig kniv som klarar av precisionsarbeten? Våra skalknivar från stora kända knivtillverkare som Böker, Thiers Issard Sabatier, Kashima och Mora Of Sweden är högkvalitativa knivar som klarar sin uppgift med bravur. Tips om bra skalkniv hittar du här.

Skalkniven är en mindre variant av kockkniven och passar därför till mer precisionskrävande uppgifter i köket. Använd de kortare knivarna med fördel när du skalar lök eller frukt, eller välj en längre kniv när du ska skära grönsaker.

Hos oss på Köksknivsbutiken blir du garanterad nöjd som kund, vi erbjuder alltid förmånliga priser, snabba leveranser och utmärkta villkor. Kontakta oss om du behöver hjälp med ditt val av skalkniv (eller någon annan kniv också, för den delen)!

Skalkniv 10 cm – Thiers Issard Sabatier

Smidig skalkniv med 100 mm långt knivblad. Knivbladet är tillverat är tillverkat i en speciallegering som bland annat består av krom och vanadin. Den här legeringen ger ett mycket flexibelt och eggbeständigt blad. Bladet är härdat till 55 HRC. Komfortabelt och greppvänligt ABS-skaft. Diskmaskinsäker.

Det underbart vackra damaskusmönstret i Kashimas knivblad är resultatet av ett noggrant och tidskrävande hantverk. Mönstret uppkommer genom att 66 lager lövtunna stålskikt sammanfogas runt en kärna av hårt VG-10 stål. Detta stål tillhör de finaste stålen som används inom japansk smideskonst och det tillverkas av Takefu Steel Company i Japan. Stålet härdas till imponerande 60-62 HRC och tar därför en sylvass egg som håller skärpan mycket länge.

Handtaget på dessa knivar är omsorgsfullt tillverkade av svart och grå mikarta. Detta exklusiva material består av linneduk och resinplast som sammanfogats under högt tryck och med hög temperatur. Efter sammanfogningen svarvas varje handtag till önskad form varpå den vackra ådringen framträder. Handtaget är vackert som ett exotiskt träslag samtidigt som det är helt opåverkat av vatten och temperaturväxlingar. Handtaget avslutas med en blankpolerad stålplatta som utformats för att ge varje kniv lagom tyngd och perfekt balans.

Specifikationer

  • Bladlängd: 120 mm
  • Total längd: 233 mm
  • Vikt: 79 gram
  • Handtag: Svart/vit mikarta med genomgående fulltång
  • Kärnstål: VG-10 som härdats till 60-62 HRC
  • Stål i kappan: SUS 430 samt SUS 431
  • Slipvinkel: 13 grader
  • Slipfas: 50/50

Skalkniv – Cold Steel

Our new series of kitchen knives, the Kitchen Classics, will race through just about any task you can imagine. These blades are ice tempered and then precision flat ground for maximum cutting power. All models in the series come with a razor sharp edge that lasts and lasts, and some have serrated edges uniquely appropriate to the tasks they were designed to do. The handles are, in a word, terrific! Carefully designed to ensure a strong, secure, yet comfortable grip, they feature a stiff Zytel core on the inside, with a softer, deeply checkered Kraton exterior for a the kind of non-slip grip that must be felt to be appreciated! The Kitchen Classics are available for purchase as single items or as a complete set. The set includes an attractive counter-top oak stand, and one of each [except for the Steak Knife, which comes in a group of 6] of the knives in the series.

Specifications:

  • Weight: 1.2 oz. (76 g)
  • Blade Thickness: 1/16″” (1.5 mm)
  • Blade Length: 3″” (76 mm)
  • Handle: 4″” Kray-Ex™ (102 mm)
  • Steel: 4116 Krupp Stainless
  • Overall Length: 7″” (178 mm)

Det underbart vackra damaskusmönstret i Kashimas knivblad är resultatet av ett noggrant och tidskrävande hantverk. Mönstret uppkommer genom att 66 lager lövtunna stålskikt sammanfogas runt en kärna av hårt VG-10 stål. Detta stål tillhör de finaste stålen som används inom japansk smideskonst och det tillverkas av Takefu Steel Company i Japan. Stålet härdas till imponerande 60-62 HRC och tar därför en sylvass egg som håller skärpan mycket länge.

Handtaget på dessa knivar är omsorgsfullt tillverkade av svart och grå mikarta. Detta exklusiva material består av linneduk och resinplast som sammanfogats under högt tryck och med hög temperatur. Efter sammanfogningen svarvas varje handtag till önskad form varpå den vackra ådringen framträder. Handtaget är vackert som ett exotiskt träslag samtidigt som det är helt opåverkat av vatten och temperaturväxlingar. Handtaget avslutas med en blankpolerad stålplatta som utformats för att ge varje kniv lagom tyngd och perfekt balans.

Specifikationer

  • Bladlängd: 120 mm
  • Total längd: 233 mm
  • Vikt: 79 gram
  • Handtag: Svart/vit mikarta med genomgående fulltång
  • Kärnstål: VG-10 som härdats till 60-62 HRC
  • Stål i kappan: SUS 430 samt SUS 431
  • Slipvinkel: 13 grader
  • Slipfas: 50/50

The story of success continues. The famous and very popular Damascus kitchen knives are now available with Mediterranean olive wood, which is hand selected to guarantee that only the best pieces of wood can be attached to these Damascus blades. The warm tone and lively feel of the wood makes food preparation all the more enjoyable. Outstanding edge retention and style at the same time! Blade length: 3 3/4″. Overall length: 8″. Weight: 1.7 oz.

  • Overall length: 20,5 cm
  • Blade length: 10,0 cm
  • Weight: 48 g
  • Blade thickness: 2,4 mm
  • Blade material: VG-10
  • Handle material: Olive

These stylish kitchen knives from Boker are truly a work of art. The attractive Damascus blades are crafted of 37 layers of VG10 stainless steel, providing outstanding edge retention and a razor sharp cutting edge. The black laminated wood handle and the stainless steel ferrule complete the style and function of these impressive kitchen knives. Each knife is presented in a gift box lined with silk. Blade length: 3 3/4″”. Overall length: 8″”. Weight: 1.7 oz.

  • Overall length: 20,5 cm
  • Blade length: 10,0 cm
  • Weight: 48 g
  • Blade material: Damast (VG-10)
  • Handle material: Schichtholz

Designed by the renowned knifemaker Jesper Voxnaes from Denmark, the homeland of the Vikings, and handmade in the Boker Manufactory in Solingen, Germany, the home of high quality blades, the Gorm combines ageless virtues which make this knife series a real masterpiece of kitchen cutlery. The choice of materials is as extraordinary as the design. Equipped with stainless 440C steel with its high edge retention and a Rockwell hardness of 58-59° HRC. The characteristically shaped hole in the blade provides excellent control while you choke forward on the handle like the professional chefs do. From an ergonomic standpoint, the Gorm sets a new standard. The handle scales are made of milled canvas Micarta with the typical linen texture. Blade length: 3″. Overall length: 6 3/8″. Weight: 1.8 oz.

  • Overall length: 16,0 cm
  • Blade length: 7,5 cm
  • Weight: 51 g
  • Blade thickness: 1,9 mm
  • Blade material: 440C
  • Handle material: Micarta

Skalkniv 11,8 cm – Mora of Sweden/Frosts®

Det här är en svensktillverkad och förstklassig kökskniv från Mora of Sweden. Bladet som är tillverkat i rostfritt specialstål från Sandvik är 11,8 cm långt. Kniven är försedd med ett skönt och komfortabelt friktionsgrepp. Mora of Swedens Frosts®-serie med köksknivar är väldigt omtyckt och uppskattad.

Specifikationer:

  • Bladmaterial: Kallvalsat Sandvik 12C27 (rostfritt)
  • Hårdhet (HRC): 58
  • Bladlängd: 118 mm
  • Bladtjocklek: 2 mm
  • Skaftmaterial:
  • Friktionsgrepp i polyamid
  • Totallängd: 238 mm

Skalkniv 80 mm KC-106 – Kanetsune Seki

Japansk skalkniv av yttersta världsklass. Synd vore väl annars – den här kniven kommer nämligen från det världsberömda japanska märket Kanetsune. Kniven är en del av Kanetsunes KC-100 serie – en uppsättning knivar med demaskerad design, knivblad med kärna av urstarkt VG-10 stål samt handtag med god ergonomi. Bladlängden är 80 mm och totallängden är 195 mm, vilket ger en mycket lättarbetad kniv med en utmärkt balans.

Det här är en skalkniv med många användningsområden. Traditionellt sett används denna typ av kniv för att skala frukt, men den fungerar lika bra för mindre grönsaker, kryddor, med mera.

Märket Kanetsune grundades 1948. Den teknik man utgår ifrån i tillverkningen av sina världsberömda köksknivar är dock betydligt äldre än så. Som en av de mest välkända knivtillverkarna i världen använder sig Kanetsune av de traditionella japanska smidesteknikerna. Man adderar sedan de senaste rönen från modern forskning för att utveckla extremt hållbara köksknivar med en utmärkt balans och en fulländad design.

I Kanetsunes utbud finns alla typer av japanska köksknivar, för alla ändamål. En gyuto är den traditionella typen av kockkniv. En santoku kan användas för både kött, fisk och grönsaker. Gemensamt för alla Kanetsune köksknivar är att handtaget är av europeisk modell, vilket underlättar användningen i köket.

Specifikationer

  • Bladlängd: 80 mm
  • Bladtjocklek: 1.8 mm
  • Totallängd: 195 mm
  • Vikt: 80 gram
  • Knivskaft: Svart trä med nitar och bolster i rostfritt stål
  • Bladmaterial: VG-10 härdat till 60-61 HRC (33 lager damaskerat stål)
Postad i