Santokuknivar

Santokuknivar  från erkända tillverkare

Dessa proffsknivar gör matlagningen till en fröjd och kan få vem som helst att längta till köket. Via oss på Köksknivsbutiken.se hittar ni ett bra utbud med dessa trevliga knivar som håller riktigt hög kvalitet.

Kniven är utformad efter den japanska kokformen Ryori, vars främsta användningsområden är att tärna, hacka och strimla. Knivens spets som är rundad nedåt gör detta till en barnlek samtidigt som dess behagliga handtag ligger bekvämt i din hand.

Våra Santokuknivar kommer från kända och erkända tillverkare där hög kvalitet står i centrum. Vi erbjuder våra kunder förmånliga priser, snabba leveranser och utmärkta villkor, ett löfte vi kan hålla tack vare tillverkare som japanska Kashima och tyska Böker.

Kontakta oss gärna om du känner att du behöver hjälp med ditt knivval, vi hjälper gärna till!

Dagens knivtips

Santoku 18 cm – Kanetsune Seki

Kanetsunes modell KC-103 är en modern klassiker världen runt. Många är de professionella kockar och amatörkockar som använder denna santoku dagligen. Med rätt skötsel kan den här kockkniven vara en trogen följeslagare i köket i många år.

En santoku är en kockkniv med ett lite kortare blad än en traditionell japansk kockkniv (gyuto). Den är utformad för att fungera utmärkt för både fisk, kött och grönsaker. Man kan gott säga att en santoku är en perfekt allkniv. Just den här modellen är smidd i 33 lager stål i damaskerad design, över en kärna av urstarkt och mycket hållbart VG-10 stål från erkända Takefu Steel Company.

Varje kökskniv från Kanetsune är ett stycke japanskt hantverk av absolut högsta kvalitet. Man bygger vidare på en 800-årig tradition i skapandet av sina mycket hållbara, estetiskt tilltalande och självklart sylvassa knivar. En kökskniv från Kanetsune är en trogen vän i köket, som med rätt underhåll bevarar sin kvalitet under många år framöver. Bladlängden är alltid perfekt avpassad till knivens totallängd. Med infattningar av stål i handtaget skapas en utmärkt balans, oavsett typ av kökskniv.

Speciellt med denna japanska kockkniv från Kanetsune är att handtaget är utformade i europeisk stil, med platta sidor samt ett bekvämt stöd för handen.

Specifikationer:

Bladlängd: 18 cm

Bladtjocklek: 1.8 mm

Bladmaterial: VG-10 (33 lager damaskerat stål)

Hårdhet: 60-61 HRC

Totallängd: 30 cm

Knivskaft: Svart trä med nitar i rostfritt stål

Vikt: 158 gram

Santoku 165 mm – Kanetsune Seki

Om du arbetar med mat professionellt behöver du förmodligen mer än en kockkniv. Det är ju lite skillnad på att filea fisk och hacka grönsaker. Även du som inte är professionell kock kan ha nytta av knivar med olika bladlängder och olika specialiteter. Om du bara får välja en enda kniv för matlagningen kan du dock med fördel välja den här modellen från Kanetsune. Modellen KC-142 är en allkniv (santoku) av bästa märke. Den klarar av alla uppgifter i köket med bravur och har i princip en obegränsad livslängd. Bladet är tillverkat av rostfritt stål över en kärna av mycket slitstarkt VG-10 stål. Totallängden (285 mm) och vikten (150g) är optimal för en säker och effektiv användning.

Den här snygga och praktiska santokukniven ingår i Kanetsunes Meshio-serie.

Märket Kanetsune grundades 1948. Den teknik man utgår ifrån i tillverkningen av sina världsberömda köksknivar är dock betydligt äldre än så. Som en av de mest välkända knivtillverkarna i världen använder sig Kanetsune av de traditionella japanska smidesteknikerna. Man adderar sedan de senaste rönen från modern forskning för att utveckla extremt hållbara köksknivar med en utmärkt balans och en fulländad design.

I Kanetsunes utbud finns alla typer av japanska köksknivar, för alla ändamål. En gyuto är den traditionella typen av kockkniv. En santoku kan användas för både kött, fisk och grönsaker. Gemensamt för alla Kanetsune köksknivar är att handtaget är av europeisk modell, vilket underlättar användningen i köket.

Specifikationer

Bladlängd: 165 mm

Bladmaterial: VG10 (kärnstål) och 410 (kappa)

Bladtjocklek: 1.5 mm

Hårdhet: 60 HRC

Handtag: Svart trä med nitar och bolster i rostfritt stål

Totallängd: 285 mm

Vikt: 150 gram

Postad i