Knivtillverkare

Presentation av olika knivtillverkare

Här kan du läsa om de olika knivmärkena som finns att köpa i Sverige och världen.

Böker Manufaktur Solingen (Tyskland)

Böker grundades redan 1829 av Hermann och Robert Böker. Böker ligger i Solingen som är Tysklands knivdistrikt. Böker började tillverka sablar.

Bökers varumärke är det berömda Böker-trädet. Denna logotype har hängt med sedan 1869.

I dag är Böker en erkänd knivtillverkare som är känd för sin höga och pålitliga kvalitet.

Här i Köksknivsbutiken.se erbjuder vi Bökers sortiment av köksknivar, knivställ, knivblock och sliputrustning. Bökers övriga sortiment kan köpas hos flera e-handelsbutiker både i Sverige och Europa, där erbjuds bland annat Bökers jaktknivar, fiskeknivar, militärknivar och bushcraftknivar.

Buck Knives (USA)

Buck Knives grundades 1902 av smeden Hoyt Buck. I dag är Buck Knives en mångsidig knivtillverkare som bland annat tillverkar fritidsknivar, jaktknivar, flåknivar, överlevnadsknivar och militärknivar. Buck har också ett brett utbud av köksknivar och knivblock. Buck har gjort sig kända för sin utmärkta härdningsprocess som implementerades hos Buck Knives av Paul Bos.

Chris Reeve Knives (USA)

Chris Reeve är en världsberömd amerikansk knivmakare. Chris Reeve Knives grundades 1984. Chris Reeve är mest berömd får sin fällkniv Sebenza. Chris Reeves knivar är uppskattade och beundrade av knivkännare världen över.

Cold Steel (USA)

Cold Steel grundades 1984. Cold Steel är kända för sina prisvärda köksknivar. Cold Steels köksknivar är försedda med ett skönt, ergonomiskt och greppvänligt skaft i Kray-Ex™. Knivbladen är tillverkade i rostfritt, nöttåligt och eggbeständigt tyskt 4116-stål. Hos Köksknivsbutiken.se hittar du flera ställer som säljer Cold Steels köksknivar. Vi erbjuder hela Cold Steels sortiment av köksknivar, knivset och knivblock.

Mora of Sweden (Sverige)

Mora of Sweden bildades 2005 i sammanslagningen av Frosts Knivfabrik och KJ Eriksson. Namnet visar den betydelsefulla kopplingen mellan våra produkter, orten Mora och det svenska ursprunget. I dag är Mora of Sweden världskända för sina Moraknivar®. Alla Mora of Swedens knivar tillverkas i Sverige och håller absolut världsklass.

Hos Köksknivsbutiken.se hittar du butiker där du kan köpa Mora of Swedens köksknivar. Mora of Swedens köksknivar är tillverkade i svenskt Sandvikstål (12C27).

Thiers Issard Sabatier (Frankrike)

Thiers Issard Sabatier anses i dag vara den med framstående tillverkaren av sabatier-knivar. Thiers Issard Sabatier grundades redan 1884 av Pierre Thiers (1860-1929). Thiers Issard gjorde sig världskända genom att tillverka rakknivar. Hos Köksknivsbutiken.se säljer vi Thiers Issard Sabatiers utbud av franska köksknivar. Här kan du till exempel köpa deras populära och berömda kockkniv.

Inom kort kommer mer information om hela Thiers Issard Sabatiers sortiment av rakknivar och raktillbehör.

Wenger / Victorinox (Schweiz)

Wenger grundades 1893 av Paul Boéchat. I dag är Wenger en av två tillverkare som tillverkar de berömda och populära schweiziska arméknivarna. Wenger ägs sedan år 2005 av kollegan och konkurrenten Victorinox. Wenger är inte bara berömda och uppskattade för sina arméknivar, de är även världsberömda för sina kvalitativa köksknivar. I köksknivsbutiken.se säljer vi Wengers köksknivar. Vi erbjuder bland annat knivserierna Grand Maître® och Forged, två väldigt prisvärda och populära knivserier. Wenger borgar för kvalitet.

Kanetsune Seki (Japan)

Kanetsune Seki:s logotyp. Japansk knivtillverkare. Tillverkar bland annat köksknivar och jaktknivar, men även svärd och saxar. Superbra kockknivar.Kanetsune Seki tillverkare inte bara läckra och utomordentliga köksknivar, de är även en framstående tillverkare av svärd, saxar, och jaktknivar samt vanliga bruksknivar. Företaget började sin resa 1948 och har således ett antal år på nacken. I dag anses detta varumärke vara ett premiummärke. Dock så är inte dessa knivar lika dyra som till exempel Globalknivar.

Kanetsune Seki har sin fabrik och sitt huvudkontor i knivstaden Seki, Seki är Japans motsvarighet till vad Eskilstuna en gång var i Sverige.

 

 

 

 

Postad i