Knivslipning

Vi slipar köksknivar

Vi slipar dina kockknivar, saxar och rakknivar. Knivar med skadad eller sliten egg fixar vi till. Behöver du en rakbladsvass kökskniv för tomaterna? Inga problem, vi slipar upp dina knivar så att du får en perfekt och skarp egg. Vi har kunskapen och utrustningen för knivslipning.

Vi slipar alla knivar efter ursprunglig slipvinkel. Det betyder att har du en kniv med en eggvinkel på till exempel 20° eller 17° så följer vi denna vinkel när vi slipar kniven. Normal eggvinkel för de flesta knivar är 20-25 grader. Vi har utrustning för att slipa knivar i eggvinklarna: 15°, 17°, 20°, 25°, 30° och 40°. Rakknivar slipar vi med äkta japanska vattenbrynen/vattenstenar, och vi avslutar slipningen med klassisk strigling med en läderstrigel.

Vi slipar knivarna på bästa sätt. Om din kniv kräver manuell handslipning på en japansk slipsten så slipar vi den för hand. Oftast slipar vi knivarna med maskin. Vi har även tillgång till specialutrustning för knivar med extra hårt blad (kockknivar från Global till exempel).
Är du nyfiken på hur det går till när vi slipar knivarna är du välkommen att kontakta oss!


Prislista sliptjänster

Köksknivar (allknivar, filéknivar, tomatknivar, brödknivar/brödsågar, kockknivar, grönsaksknivar, ostknivar, tomatknivar, trancherknivar, laxknivar med mera)

Från 49 kronor styck

Slaktknivar/styckknivar/urbeningsknivar (för bl.a. slakterier, jägare, kockar, storkök)

Från 39 kronor styck

Yxor (huggyxor, täljyxor, kastyxor, klyvyxor, snickaryxor med mera)

Från 89 kronor styck

Rakknivar (slipas för hand på vattenbrynen och striglas efter avslutad slipning)

Från 179 kronor styck

Saxar (tygsaxar, textilsaxar, hushållssaxar med mera)

Från 49 kronor styck

Kvarndelar (till bland annat köttkvarnar, mixerstavar och hushållsassistenter)

Från 59 kronor styck


Övrigt

Återställande av skadad egg eller avbruten egg – 99 kronor (slipning ingår)

Öppettider för inlämning i Bromma

Du kan lämna in det gods du vill ha slipat hos Beardshop.se/Grooming.se, de har öppet alla vardagar mellan 10:00 och 17:00. Adressen är Ranhammarsvägen 20A (Ulvsunda industriområde i Bromma).

Sliputrustning som vi använder

Det skulle aldrig falla oss i att använda en bandslip (slipmaskin utan kylning) för slipning av dina knivar. I vårt sliperi så slipar vi alla knivar på våtslipmaskin. En våtslipmaskin säkerställer att knivens metallurgiska egenskaper bibehålls. Blir kniven för varm under slipningen så kan man nästan räkna med att den är förstörd. Varje kund är unik för oss. Vi tar hand om dina knivar som om det vore våra egna.

Frågor eller funderingar?

Kontakta oss på info@slipverkstaden.se eller per telefon på 0708 100 964. Mer information om Slipverkstaden.se hittar du här.

 

 

Knivslipning hos Slipverkstaden.se. Sveriges vassaste sliperi erbjuder vassa knivar till bra priser och skarpa villkor.

Postad i