Gyutoknivar

Vad är en guytokniv?

Här i Köksknivsbutiken hittar du en mängd guyutoknivar, men vad är egentligen en guytokniv? Jo, enkelt uttryckt kan man säga att det är en mångsidig allkniv med japansk design. Det här är en exklusiv och lyxig kniv som används främst till att skiva kött, men som även passar bra till att hacka och skära grönsaker. Tips på gyutoknivar hittar du här.

Gyutokniven är mångsidig och finns att hitta i många kök med varierande bladlängder efter tycke och smak. Hos oss hittar exklusiva knivar till ett bra pris, vi erbjuder bara det bästa från de bästa knivtillverkarna, och den här kniven finns i flera längder och utformanden.

Vi erbjuder våra kunder god support, hög kvalitet, vassa priser, goda villkor och snabba leveranser. Kontakta oss om du har några frågor kring ditt knivval, vi hjälper gärna till.

Gyuto 24 cm – Kanetsune Seki

Förvara gärna den här kockkniven från Kanetsune på en magnetlist, för kniven förtjänar att synas. Med en mycket vacker damaskusdesign i knivbladet och ett högklassigt hantverk i handtaget är denna gyuto inte en kniv i mängden. Bladets kärna består av rostfritt VG-10 stål från Takefu Steel Company. Det är ett mycket fint stål som bara används i de bästa japanska köksknivarna. Över kärnan ligger 33 lager stål i damaskerat mönster. Balans, skärpa, vikt, handtagets utformning – allt är optimerat för en bekymmerslös och effektiv matlagning.

Märket Kanetsune grundades 1948. Den teknik man utgår ifrån i tillverkningen av sina världsberömda köksknivar är dock betydligt äldre än så. Som en av de mest välkända knivtillverkarna i världen använder sig Kanetsune av de traditionella japanska smidesteknikerna. Man adderar sedan de senaste rönen från modern forskning för att utveckla extremt hållbara köksknivar med en utmärkt balans och en fulländad design.

I Kanetsunes utbud finns alla typer av japanska köksknivar, för alla ändamål. En gyuto är den traditionella typen av kockkniv. En santoku kan användas för både kött, fisk och grönsaker. Gemensamt för alla Kanetsunes köksknivar är att handtaget är av europeisk modell, vilket underlättar användningen i köket.

Specifikationer:

Bladlängd: 24 cm

Bladtjocklek: 2 mm

Bladmaterial: VG-10 (33 lager damaskerat stål)

Hårdhet: 60-61 HRC

Totallängd: 37 cm

Knivskaft: Svart trä med nitar i rostfritt stål

Gyuto Classic 240 mm – Kanetsune Seki

Det är få japanska gyuto-knivar som inte är vackra att se på, men frågan är om inte den här modellen från välkända Kanetsune Seki är i en klass för sig. Med ett mycket vackert damaskusmönster och ett handtag i mahogny är modellen KC-901 en fröjd för ögat. Självklart är kniven även mycket kompetent. Kärnan i VG-10 stål, tillsammans med 17 lager i polerat damaskusstål, ger en oslagbar skärpa och en sylvass egg. Med denna gyuto kan du skiva, skära, hacka och stycka. Handtaget är skålat efter handen för optimal komfort och säkerhet.

Märket Kanetsune grundades 1948. Den teknik man utgår ifrån i tillverkningen av sina världsberömda köksknivar är dock betydligt äldre än så. Som en av de mest välkända knivtillverkarna i världen använder sig Kanetsune av de traditionella japanska smidesteknikerna. Man adderar sedan de senaste rönen från modern forskning för att utveckla extremt hållbara köksknivar med en utmärkt balans och en fulländad design.

I Kanetsunes utbud finns alla typer av japanska köksknivar, för alla ändamål. En gyuto är den traditionella typen av kockkniv. En santoku kan användas för både kött, fisk och grönsaker. Gemensamt för alla Kanetsune köksknivar är att handtaget är av europeisk modell, vilket underlättar användningen i köket.

Specifikationer

  • Bladlängd: 240 mm
  • Bladtjocklek: 2 mm
  • Totallängd: 370 mm
  • Vikt: 240 gram
  • Knivskaft: Mahognyträ med nitar och bolster i rostfritt stål
  • Bladmaterial: VG-10 härdat till 60-61 HRC (17 lager damaskerat stål)
Postad i