Grönsaksknivar

Prisvärda kvalitativa grönsaksknivar

Att på ett säkert sätt skära i grönsaker med hårdare skal kräver en extremt vass kniv med hög prestanda. Vi har ett brett och komplett sortiment av prisvärda grönsaksknivar som passar alla behov.

Köksknivsbutiken.se erbjuder grönsaksknivar i flera olika storlekar och utföranden, och vi har också speciellt utvalda japanska grönsaksknivar. Knivarna vi säljer har alla riktigt bra skärpa. De är också greppvänliga och bra balanserade för att du på ett snabbt och enkelt sätt ska kunna hacka och forma såväl grönsaker som rotfrukt.

Kontakta oss om du behöver hjälp med ditt val av kniv, så hjälper vi dig gärna att hitta rätt kniv för dig. Utöver snabb service och stort utbud av grönsaksknivar hittar du också alla typer av köksknivar i vår butik, självklart från välkända tillverkare.

Grönsakskniv – Wenger Grand Maître

Wenger Grand Maître grönsakskniv, bladlängd 10 cm.

Grand Maître är en serie knivar med skaft i halkfri Grilon som är gjutna direkt på det polerade knivbladet. Materialet är helt fritt från mikrosporer eller sprickor. Resultatet är en diskmaskinssäker hygienisk kniv som dessutom tål sterilisering.

Knivstålet är högpolerat rostfritt och är speciellt härdat för att motstå rost och fläckar samt för att hålla skärpan längre. Knivbladet garanterar en hårdhet på 55-59 HRC (Rockwell) samt en vinkel på eggen mellan 25-30 grader.

Fruktkniv och grönsakskniv – Wenger Forged

Exklusiv frukt- och grönsakskniv ur Wengers Forged-serie, bladlängd 9 cm.

Wengers smidda köksknivar är en serie om 10 modeller i absolut högsta kvalitet.

Exklusiv design med det schweiziska korset stämplat i skaftets bakstycke. Perfekt balans mellan skaftet och knivbladet. Speciell legering av kirurgstål som inte fläckas och härdad till 54-56HRC (Rockwell). Tillverkningen sker i mer än 40 olika steg.

För bästa långsiktiga resultat bör knivarna handdiskas i milt tvålvatten och torkas omgående.

Grönsakskniv – Böker Damascus Olive

The story of success continues. The famous and very popular Damascus kitchen knives are now available with Mediterranean olive wood, which is hand selected to guarantee that only the best pieces of wood can be attached to these Damascus blades. The warm tone and lively feel of the wood makes food preparation all the more enjoyable. Outstanding edge retention and style at the same time! Blade length: 3 1/8″”. Overall length: 7 1/8″”. Weight: 1.3 oz.

  • Overall length: 19,0 cm
  • Blade length: 8,5 cm
  • Weight: 40 g
  • Blade thickness: 2,0 mm
  • Blade material: VG-10
  • Handle material: Olive

Grönsakskniv – Böker Damascus Black

These stylish kitchen knives from Boker are truly a work of art. The attractive Damascus blades are crafted of 37 layers of VG10 stainless steel, providing outstanding edge retention and a razor sharp cutting edge. The black laminated wood handle and the stainless steel ferrule complete the style and function of these impressive kitchen knives. Each knife is presented in a gift box lined with silk. Blade length: 3 1/8″”. Overall length: 7 1/8″”. Weight: 1.3 oz.

  • Overall length: 19,0 cm
  • Blade length: 8,5 cm
  • Weight: 40 g
  • Blade thickness: 2,0 mm
  • Blade material: Damast (VG-10)
  • Handle material: Schichtholz

Grönsakskniv – Böker Gorm Black

Designed by the renowned knifemaker Jesper Voxnaes from Denmark, the homeland of the Vikings, and handmade in the Boker Manufactory in Solingen, Germany, the home of high quality blades, the Gorm combines ageless virtues which make this knife series a real masterpiece of kitchen cutlery. The choice of materials is as extraordinary as the design. Equipped with stainless 440C steel with its high edge retention and a Rockwell hardness of 58-59° HRC. The characteristically shaped hole in the blade provides excellent control while you choke forward on the handle like the professional chefs do. From an ergonomic standpoint, the Gorm sets a new standard. The handle scales are made of milled canvas Micarta with the typical linen texture. Blade length: 4 3/8″”. Overall length: 7 3/4″”. Weight: 2 oz.

  • Overall length: 19,5 cm
  • Blade length: 11,0 cm
  • Weight: 58 g
  • Blade thickness: 1,9 mm
  • Blade material: 440C
  • Handle material: Micarta

Grönsakskniv – Böker Ceramic Black

Smidig keramisk grönsakskniv från Böker. Den här sköna och behändiga grönsakskniven ingår i Bökers knivserie Böker Ceramic Black. Grönsaksknivens blad är 95 mm och totallängden är 204 mm. Kniven väger 51 g.

Nakiri – Böker Damast Cuisine

Den klassiskt japanska grönsakskniven med rektangulärt blad.

Böker Damast Cuisine Nakiri är ett vackert och mångsidigt verktyg i köket som förenar japanskt och tyskt knivhantverk, den damaskerade klingan är tillverkad i japanska Seki, centrum för tillverkning av japanska köksknivar sedan 1200-talet, och kniven med dess välarbetade handtag i Makassar-ebenholz färdigställs sedan i tyska Solingen, Europas motsvarighet till Seki.

Bladet är tillverkat i 37 lager rostfritt damaskerat stål med en kärna av VG10 är extremt skärpebeständigt.

Kniven levereras i snygg presentbox.

Specifikation:

  • Bladlängd: 190 mm
  • Totallängd: 315 mm
  • Stål: Damaskerat VG10-stål (37 lager)
  • Vikt: 230 gram

Usuba 165 mm – Kanetsune Seki

Japansk grönsakskniv (usuba) i utsökt design och kvalitet från Kanetsune Seki. Bladet består av tre lager rostfritt stål med en kärna av VG-10 stål. Kärnstålet har en hårdhet på 60 HRC, vilket ger en oslagbar slitstyrka. Kniven levereras med sylvass egg och en mycket fin skärpa som håller mycket bra. Väl avvägd balans genom stålbolster och fyra nitar i handtaget. Självklart är handtaget av europeisk modell, med en utmärkt ergonomisk och säkerhet. Med bladlängden 165 mm blir det en dröm att hacka och skiva frukt och grönt. Passar lika bra för den professionella kocken som för amatören som älskar att arbeta med bra kockknivar. Usuba är en grönsakskniv som har sitt ursprung från stadsdelen Kanto i Tokyo. Den här kniven är specialist på att skära tunna skivor.

Den här vackra grönsakskniven ingår i Kanetsunes Meshio-serie.

Märket Kanetsune grundades 1948. Den teknik man utgår ifrån i tillverkningen av sina världsberömda köksknivar är dock betydligt äldre än så. Som en av de mest välkända knivtillverkarna i världen använder sig Kanetsune av de traditionella japanska smidesteknikerna. Man adderar sedan de senaste rönen från modern forskning för att utveckla extremt hållbara köksknivar med en utmärkt balans och en fulländad design.

I Kanetsunes utbud finns alla typer av japanska köksknivar, för alla ändamål. En gyuto är den traditionella typen av kockkniv. En santoku kan användas för både kött, fisk och grönsaker. Gemensamt för alla Kanetsune köksknivar är att handtaget är av europeisk modell, vilket underlättar användningen i köket.

Specifikationer

  • Bladlängd: 165 mm
  • Bladmaterial: VG10 (kärnstål) och 410 (kappa)
  • Bladtjocklek: 1.5 mm
  • Hårdhet: 60 HRC
  • Handtag: Svart trä med nitar och bolster i rostfritt stål
  • Totallängd: 290 mm
  • Vikt: 155 gram
Postad i