Globalknivar

Allt om japanska Globalknivar

GLOBAL är ett varumärke från Japan. Globalknivar tillverkas av den japanska knivtillverkaren  Yoshikin.

I Sverige, och i övriga världen har knivmärket GLOBAL blivit väldigt välkänt. I dag är Globalkniven ett av de populäraste knivmärkena i Sverige. Det finns flera olika modeller av Global. Här kan du läsa om de mest populära och vanligast förekommande knivmodellerna från Global. Alla knivar från Global tillverkas i ett högkvalitativt stål som håller skärpan otroligt bra och är nästintill rostfritt.

Kockknivar och köksknivar från från Global

G-58, kockkniv med skarp spets och ett 160 mm långt knivblad. Den här modellen är perfekt att använda som till exempel kockkniv, allkniv, grönsakskniv och allt-i-allo-kniv.

G-58, kockkniv 16 cm. Utmärkt kniv från Global. Långt vasst knivblad på 160 mm. Rostfritt stål.

Det finns 3 serier av GLOBAL-knivar (GLOBAL ska egentligen skrivas med stora bokstäver). Serierna heter: GLOBAL G, GLOBAL GS och GLOBAL-PRO.

Kniven på bilden nedan är en tung grönsakskniv som ingår i GLOBAL GS, kniven i sig är gjuten och lite tyngre än dito kniv i GLOAL G-serien. Den här kniven kostar mellan 1800 och 2000 kronor i Sverige.

GLOBAL grönsakskniv GF 43. Tung kökskniv från Japan. Tålig och bra.


Slipa Globalknivar

Även om Globalknivar är väldigt tåliga och håller skärpan jättebra så behöver man ibland lämna in sin Globalkniv till ett professionellt sliperi. I vårt sliperi Slipverkstaden.se har vi modern utrustning som klarar av att slipa Globalknivar. Hos oss kostar det från 49 kronor att få sin Globalkniv slipad. Vi erbjuder hämtning och lämning på plats hos dig som kund i Stockholm. Observera att vi gör detta i mån av tid. Många av Stockholms finare restauranger och hotell lämnar in sina knivar för slipning hos oss.

Våra öppettider är måndagar, tisdagar, torsdagar och lördagar. Antingen är du välkommen förbi vårt sliperi i Kallhäll (Järfälla, Stockholm), eller så kan du skicka in dina knivar för slipning till oss. Finns du i Stockholm kan vi komma ut till er för hämtning och lämning.

För mer information se vår hemsida Slipverkstaden.se

Frågor och funderingar kring GLOBAL-knivar?

Ska du köpa en kökskniv från detta märke och behöver råd och hjälp så är du välkommen att kontakta oss.

Postad i