Filéknivar

Filéknivar från erkända tillverkare

Det är viktigt att ha rätt utrustning när man arbetar i köket. En filékniv gör jobbet oerhört mycket lättare, men också mycket roligare och snabbare.

Köksknivsbutiken.se erbjuder bra och rejäla filéknivar från erkända tillverkare till toppkvalitet. Det är viktigt att din filékniv håller absolut toppstandard, något som alla våra filéknivar gör. Tänk på att en filékniv i rätt storlek gör arbetet betydligt lättare, en god idé är därför att ha flera olika storlekar till hands i köket.

Att hitta rätt kniv kan vara svårt, men vi hjälper dig gärna fram till det perfekta valet för just dig. Utöver god service kan vi även erbjuda våra kunder oslagbara priser och snabba leveranser.

Filékniv 150 mm – Thiers Issard Sabatier

Fransktillverkad filékniv från Thiers Issard Sabatier. 15 cm långt böjligt och flexibelt blad. Knivbladet är tillverkat i rostfritt och hållbart vanadin/krom-stål. Detta stål är utmärkt till köksknivar eftersom det ger en väldigt bra skärpa.  Ergonomiskt skaft i ABS.

Specifikationer:

  • Bladlängd: 150 mm
  • Bladmaterial: Rostfritt vanadin/krom-stål
  • Hårdhet: 55 HRC
  • Skaftmaterial: ABS

Filékniv 21 cm Morakniv® Lime

Skivningskniv och filékniv 21 cm Morakniv® Lime har ett knivblad tillverkat i högsta kvalitet av rostfritt stål med ett ergonomiskt skönt utformat solitt gummerat polypropenskaft i snygg limefärg med fingerskydd för optimalt grepp, hygien och känsla.

Skaftbeskrivning: Dubbelgjutet gummigrepp med etsad struktur som gör att kniven ligger rätt i handen och är skön att hålla i. Lämpligt för våta miljöer.

Bladbeskrivning: Svenskt kallvalsat rostfritt kvalitetsstål. Härdat med djupkylning vid -80 grader för högsta hårdhet. Hårdhetsgrad: 58 HRC. Stålet är kallvalsat och rostfritt vilket gör att kniven kan slipas extremt vass och ges en skärpa som varar mycket länge.

Mora Lime är en ny serie köksknivar i en läcker limegrön färg från Mora of Sweden. Knivserien omfattar tio knivar och består av kockknivar, filéknivar, köttknivar och en brödsåg. Samtliga har ergonomin i fokus!

Specifikationer:

  • Bladlängd: 210 mm
  • Totallängd: 355 mm
  • Bladtjocklek: 2 mm