Allt för köket

Snabb upprustning av köket

Gula skåpluckor som definitivt har sett bättre dagar och en spis som sjunger på sista versen. Köket, köket som du så gärna vill renovera. Men din budget tillåter det inte just nu, vilket du bittert fick bekräftat i morse när du tog en snabb check på kontot. Det får vänta – minst ett par år. Du har dock ingen lust att leva i den här bittra miljön såpass länge, så någonting måste göras under tiden. Men vad?

Färg, färg, färg

Tänk vad lite färg egentligen gör för helhetsintrycket. Och bara doften av nymålat – gör inte det att allt känns fräscht och nytt? Satsa på att måla om väggarna – gärna i vitt, så har du en bra bas att utgå från. Kom dock ihåg att välja en liten lätt bruten nyans så att du slipper den där bländande vita tonen som är jobbig för ögat. Gå till en färgaffär så hjälper personalen dig att hitta rätt! I samma veva kan du också måla om köksluckorna, och passa även på att byta ut till nya handtag. Har du ett standardiserat IKEA-kök? Varför inte byta ut lådfronterna mot nya, det behöver inte bli så kostsamt. Idag finns det snygga lådfronter som går i aluminium vilket ger ett modernt intryck.

Vassa köksknivar

Vad gör inte matlagningen trist om inte slöa köksknivar? Lämna den befintliga inredningen ett tag och ta dig en funderare kring vilka köksredskap som skulle behöva bytas ut. Nya köksknivar gör matlagningen både enklare och därmed mer motiverande, och en ny stekpanna likaså.

Kökshanddukar och grytlappar

Det finns ingenting som är så enkelt att förnya som textilier. Släng dina gamla och trista kökshanddukar och grytlappar och köp upp dig på ett gäng nya. Ett snabbt, enkelt och billigt sätt att förnya!

Dekorera mera

Tänk också på den estetiska aspekten av köket – våga dekorera mera! Varför inte hänga upp en ny tavellist där du kan stapla kokböcker eller andra coola inredningsdetaljer till köket, eller skapa ett rutnät av koppartråd som du kan hänga dina slevar och liknande på.

Det hänger på kylskåpet

Rensa bland röran på kylskåpet – släng trista magneter och kom-ihåg-lappar från 1994. Köp istället några nya fräscha magneter, och du vet väl förresten att man enkelt kan låta trycka egna motiv på magneter? Kanske vill du ha vovven eller barnbarnet som en magnet, sök då runt på internet på olika sajter som tillverkar detta.

Låt det blomma

Glöm inte heller bort växter i köket. Växter ger liv till ett rum, och i köket kan du också fokusera på lite olika örter i krukor som du även kan använda till din matlagning.